اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

معرفی رشته روانشناسی

  • 3680
  • 0
  • چهارشنبه 23 مهر 1393
معرفی رشته روانشناسی

مقدمه

 

رشته‌ای کاملاً کاربردی و البته منزوی و متاسفانه به باور بعضی‌ غیر ضروری! زندگی یعنی نحوه درک و فهم ما از محیط و عکس‌العمل و رفتار ما در برابر آن.

 

روانشناس به بررسی نحوه ادراک محیط توسط موجود زنده یعنی ما دانش‌آموزان از محیط خود و چگونگی رفتار ما در شرایط خاص می پردازد.گرچه موجود زنده شامل غیر انسان نیز می‌شود ولی هدف اصلی این رشته بررسی وضعیت انسان است.

 

تعریف

روانشناسی، علم کاربردی مطالعه رفتار و فرایندهای ذهنی بر اساس یافته‌های علمی و تحقیق شده می‌باشد. رفتار به فعالیت‌ها و اعمالی اشاره دارد که قابل مشاهده و قابل اندازه گیری می‌باشند، مانند صحبت کردن و راه رفتن، اما فرایندهای ذهنی به اعمال و فرایند‌هایی اشاره دارد که به صورت مستقیم قابل دیدن و درک کردن نیست و نمود آنها را می‌توان در رفتار و دیگر فرایند‌ها مشاهده کرد، مانند تفکر و یا هیجان و ترس. امروزه، روانشناسی از سنین خردسالی و نوجوانی گذشته و پا به مرحله جوانی و بزرگسالی گذاشته است و به درجه‎ای از ثبات و استحكام رسیده است (شاملو، 1370).

 

روانشناسی

روانشناسی با در نظر گرفتن نیازهای طبیعی انسان و درك روح زمان ، به عنوان پرچمدار مطالعه پیچیدگی‎های بشر امروز است. در یک تعریف ساختار شکن از روان شناسی، «روان شناسی عبارت از کشف دروغهایی است که به خود می گوییم و همچنین تعیین حد و مرز راست هاست» در این تعریف انسان موجودی است که نخست باید خود را فتح کند. در نتیجه صداقت تمام عیار با خود پایه روان شناسی است. این تعریف روان شناسی را با خود شناسی پیوند می زند.

 

گرایشها

روانشناسی رشته نسبتا جدیدی است که هنوز مراحل تکاملی را می گذراند. با وجودی که انجمن روان شناسی آمریکا تا کنون 53 زمینه مختلف روانشناسی را شناسایی کرده است، اما به دلیل تنوع رفتارهای انسانی، زمینه های تازه به طور مستمر در حال پدید آمدن هستند.

به دلیل آنکه روانشناسی با موضوعات دیگری از قبیل زیست شناسی، فلسفه، انسان شناسی و جامعه شناسی نیز ارتباط دارد، شاخه های جدید پژوهشی و کاربردی به طور مستمر در حال شکل گیری است.

برخی از رشته های روانشناسی هم اکنون کاملا جا افتاده اند و بسیاری از دانشگاه ها به ارائه دوره های آموزشی و مدرک دانشگاهی در آنها می پردازند.

ادامه و دانلود...

روش های صحیح مطالعه

  • 4590
  • 0
  • چهارشنبه 23 مهر 1393
روش های صحیح مطالعه

مطالعه‌ی دروس از نظر نوع آزمون به دو دسته‌ی تستی و تشریحی تقسیم می‎گردد در هر نوع با توجه به نوع درس، شیوه‌ی مطالعه متفاوت است؛ اما نکته‌ی مهم این‎جاست که اصل و مبنای آزمون تستی، مطالعه‌ی تشریحی دروس می‎باشد چرا که این نوع مطالعه در درک صحیح و همه جانبه‌ی مطالب کمک می‎کند. به نظر برخی صاحب‎نظران مطالعه‌ی تشریحی سبب تثبیت مطالب در ذهن و مطالعه‌ی تستی سبب سرعت عمل در به یادآوری مطالب می‌شود.

 

از آنجاییکه نتایجی که در امتحانات تشریحی (نهایی) کسب می‎کنید تأثیر زیادی در کنکور دارد بنابراین باید علاوه بر توجه به مطالعه تستی، به مطالعه تشریحی نیز توجه کنید.

 

فنون مطالعه تشریحی

 

1- در حین مطالعه درس، مفهوم اصلی یا مضمون اصلی را دریابید. بسیار مهم است که شما دقت کنید یا بیابید که این درس یا این پاراگراف به چیزی اشاره می‎کند یعنی دورنمای کلی مطلب را به‎دست آورید.

 

2ـ هنگام خواندن درس مرتب برای خود سؤالاتی راجع به آن طرح کنید. لازم نیست که سؤالات شما بسیار جزئی و دقیق باشد.

 

3ـ در هنگام مطالعه قسمت‎هایی را که مهم‎تر هستند علامت بزنید. سعی کنید این قسمت‎ها را بارها مرور کنید تا کاملاً جا بیفتند.

 

4ـ در بسیاری از درس‎ها به‎خصوص در رشته انسانی لازم است که از روش خط کشیدن زیر قسمت‎های مهم استفاده کنید که باعث به خاطر سپردن بهتر مطالب می‎شود.

 

5ـ اگر می‎خواهید یک صفحه را کاملاً به خاطر بسپارید اول یک پیش‎خوانی کنید یعنی سریعتر مطالب و جملاتی که پررنگ‎تر و بزرگ‎تر نوشته شده‎اند را بررسی کنید.

 

6ـ برای درس‎هایی مثل ریاضی و فیزیک سعی کنید اول مثال‎های کتاب درسی و جزوه دبیر را حل کنید حتی اگر قبلاً ده بار این مثال‎ها را حل کرده باشید باز از همین سؤالات شروع کنید و بعد از آن به سراغ حل نمونه سؤالات امتحانی بروید. لازم به تذکر است که در مطالعه درس‎هایی مثل ریاضی و فیزیک حتماً در کنار دست خود چک‎نویس گذاشته و تمام مثال‎ها و فرمول‎های آورده شده در جزوه و کتاب را در آن نوشته و تکرار کنید.

ادامه و دانلود...

معرفی رشته مهندسی مکانیک

  • 19550
  • 0
  • چهارشنبه 23 مهر 1393
معرفی رشته مهندسی مکانیک

هدف

در حقیقت رشته مکانیک بخشی از علم فیزیک است که با استفاده از مفاهیم پایه علم فیزیک و به تبع آن ریاضی به بررسی حرکت اجسام و نیروهای وارد بر آنها می‌پردازد و می‌کوشد تا با توجه به نتایج بررسی‌های خود ، طرحی نو در زمینه فن‌شناسی و صنعت ارائه دهد و در راه پیشرفت انسان گامی به جلو بردارد.

 

 

ادامه و دانلود...

حافظه

  • 5010
  • 0
  • چهارشنبه 23 مهر 1393
حافظه

اهمیت به خاطر سپردن

 

هر آنچه امروز می‎آموزیم، برای آن است که آن را به خاطر بسپاریم تا در جلسه‎ی کنکور همه را به یاد بیاوریم و این فرآیند شامل مجموعه فعالیت‎هایی مانند یادگرفتن، نگه داشتن و به یادآوردن مطالب است. در این فرآیند ابتدا مطلب در حافظه رمزگذاری و سپس بایگانی و در انتها فراخوانی می‎شود.

 

 

سایر ادامه و دانلود...
ایام باقی مانده تا کنکور را چگونه سپری کنیم

صد متر آخر را چگونه بدویم؟ (روش مطالعه)

 

نظر مشاوران تحصیلی در این زمینه بر این است که دانش‎آموزان پیش‎دانشگاهی باید طی دوران امتحانات نهایی فقط به امتحاناتشان فکر کنند و بهتر است تمام توجه دانش‎آموزان پیش‎دانشگاهی به این امتحانات باشد و با دقت و تمرکز وقتشان را برای آن بگذارند. بعد از پایان امتحانات نهایی نیز وقت خود را برای خواندن درس جدید نگذارند یعنی درس‎هایی را که تاکنون نخوانده‎اند مطالعه نکنند. طی این فرصت یک ماه تا کنکور، بهتر است به مرور درس‎ها، جمع‎بندی و آزمون بپردازند و به جای وقتی که برای خواندن درس جدید می‎گذارند برای مرور و جمع‎بندی درس‎های خوانده شده تلاش کنند.

ادامه و دانلود...
اهمیت دوران جمع بندی اسفند و نوروز

با توجه به طولانی بودن بازۀ مطالعه برای کنکور و این‌که حجم مباحث بسیار زیاد می‌باشد احتمال فراموشی مباحث بیش‌تر خواهد بود لذا بهتر است برای مطالعه دقیق‌تر حتماً از روی برنامه درس خوانده شود. آن‌چه که در یک برنامه‌ریزی دارای اهمیت است توجه به مراحل مرور یک مطلب مطالعه شده جهت انتقال از حافظه کوتاه‌مدت به حافظه بلندمدت است.

 

طبق تحقیقات انجام شده مدت ماندگاری یک مطلب در حافظه کوتاه‌مدت فقط چند ساعت می‌باشد. بنابراین آن‌چه در یادگیری دارای اهمیت است تکرار مطالب مطالعه شده می‌باشد. طبق مراحل مرور و فاصله‌های زمانی در نمودار فراموشی لازم است یک مطلب به دفعات مرور شود.

 

فواصل مرور یک مطلب عبارتند از:

 

1 ساعت       1روز   1هفته     1ماه   6 ماه

ادامه و دانلود...

انتخاب رشته دانشگاه آزاد

  • 2970
  • 0
  • سه شنبه 22 مهر 1393
انتخاب رشته دانشگاه آزاد

در ابتدا به معرفی دانشگاه آزاد و برخی تعاریف می‎پردازیم و در آخر چگونگی انتخاب رشته و تفاوت آن با آزمون سراسری را شرح می‎دهیم.

 

دانشگاه به عنوان یک نهاد اجتماعی یکی از ارزشمندترین منابعی است که جامعه برای پیشرفت و توسعه در اختیار دارد. این نهاد به جهت نقش تعیین‎کننده‎ای که در تولید و انتقال دانش دارد به عنوان یکی از شاخص‎های تعیین میزان توسعه‌ی کشورها مد نظر قرار گرفته است. با توجه به رشد قابل ملاحظه‌ی متقاضیان آموزش عالی کشور و محدودیت ظرفیت پذیرش در مقاطع مختلف تحصیلی، انتخاب شیوه های نوین گزینش علمی دانشجو به جهت انتخاب اصلح اجتناب‎ناپذیر می‎باشد. لذا لازم است کلیه‌ی منابع و امکانات جهت تدوین و پیاده‎سازی شیوه‎های جدید گزینش علمی با استفاده از فن‎آوری‎های روز دنیا برای صحت و دقت این امر به کار گرفته شود. دانشگاه آزاد اسلامی در این راستا و در پی تأمین اهداف کمی و کیفی منبعث از رهیافت‎های موجود در برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از طریق برگزاری آزمون سراسری در مقاطع مختلف تحصیلی اقدام به پذیرش دانشجو می‎نماید.

ادامه و دانلود...

معرفی دانشگاه های برتر کشور

  • 5590
  • 0
  • سه شنبه 22 مهر 1393
معرفی دانشگاه های برتر کشور

دانشگاه تهران:

 

مقدمه و تاریخچه:

 

دانشگاه تهران بزرگ‎ترین مرکز آموزش عالی در ایران و قدیمی‎ترین دانشگاه ایران است که در سال 1313 با حمایت رضا شاه پهلوی تأسیس شد.

 

هم‎اکنون دارای 25 دانشکده است و از استادان مجرب ایرانی در بیش‎تر رشته‎ها بهره می‎گیرد. با داشتن 32 هزار دانشجو یکی از بزرگ‎ترین دانشگاه‎های خاورمیانه می‎باشد. علی‎رغم داشتن جایگاه مناسب در منطقه، در سطح جهانی دانشگاه معتبری محسوب نمی‎شود.

 

این موسسه با ادغام کردن دارالفنون، مدرسه علوم سیاسی، مدرسه عالی فلاحت و صنایع روستایی، مدرسه فلاحت مظفر اولین مدرسه کشاورزی در ایران، مدرسه صنایع و هنر (تأسیس توسط کمال الملک)، مدرسه عالی معماری، مدرسه عالی حقوق و چند مرکز آموزش عالی دیگر تهران دایر گشت و در 15 بهمن همان سال کلنگ تأسیس دانشگاه تهران توسط رضا شاه در زمین‎های پردیس جلالیه تهران (در جنوب پارک لاله کنونی) به زمین زده شد و در جمعه 24 اسفند، رسماً دانشگاه تهران تأسیس گشت.

 

این دانشگاه براساس موسسات آموزش عالی فرانسه الگو برداری شد و حتی طراحان ساختمان‎های دانشگاه تهران مهندسین فرانسوی بودند، و دروس و برنامه‎های هنرکده (دانشکده هنرهای زیبای فعلی) دقیقاً براساس الگوی موسسه اکول دبوزار طراحی گردید.

 

پردیس و بناهای این دانشگاه، توسط معماران اروپایی رولاند دوبرول، ماکسیم سیرو، مارکوف، الکساندر موزر، آندره گدارد، و محسن فروغی طراحی گردید.

ادامه و دانلود...

رشته های گروه علوم انسانی

  • 15790
  • 0
  • سه شنبه 22 مهر 1393
رشته های گروه علوم انسانی

کارشناسی حقوق

 

هدف از ایجاد این رشته تربیت متخصصانی است که بتوانند در مشاغلی چون قضا و وکالت، سردفتر اسناد رسمی و کارشناسی حقوق و مشاور حقوقی انجام وظیفه کنند. روابط اجتماعی باعث بوجود آمدن مباحث گوناگونی در رشته‌ی حقوق شده است که به چند مورد از آنها اشاره می‌کنیم. روابط بین دولت و مردم در حیطه‌ی حقوق عمومی می‌گنجد، در حالی که حقوق خصوصی به روابط بین مردم می‌پردازد. شاخه‌ی دیگر علم حقوق به روابط بین‌الملل مربوط می‌شود که خود به دو بخش 1ـ حقوق بین‌المللی عمومی 2ـ حقوق بین‌الملل خصوصی تقسیم می‌شود. حقوق بین‌الملل عمومی به روابط دولت‌ها با یکدیگر و حقوق بین‌الملل خصوصی به روابط افراد در زمینه‌های بین‌المللی می‌پردازد.

 

توانایی و استعداد لازم: اولین توانایی و شاید مهمترین آنها، داشتن ذهنی خلاق همراه با قدرت بیان عالی می‌باشد. همچنانکه نباید از ویژگی دیگری که همان حضور ذهن است غافل شد؛ چون حافظه‌ی قوی، جهت حفظ اصول بندها و تبصره‌های حقوقی لازم می‌باشد.

 

چشم‌انداز شغلی: قضاوت، وکالت، بازپرسی، دادیاری، فعالیت در اسناد رسمی و به طور کلی تمام مشاغل مربوط به قوه‌ی قضاییه، در حیطه‌ی این رشته می‌گنجد که به نوبه‌ی خود قابل توجه می‌باشد.

 

برخی از واحدهای درسی: آیین‌ دادرسی کیفری 1 و 2، پزشکی قانونی، حقوق مدنی 1 و 2 و 3 و 4 و 5 و 6 و 7 و 8، حقوق تجارت 1 و 2 و 3 و 4، حقوق اداری 1 و 2

 

ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر: امکان ادامه‌ی تحصیل تا مقطع دکتری میسر می‌باشد.

ادامه و دانلود...

رشته گروه آزمایشی علوم تجربی

  • 5690
  • 0
  • سه شنبه 22 مهر 1393
رشته گروه آزمایشی علوم تجربی

پزشکی

 

نظام آموزش پزشکی عمومی، شامل دوره‌ها‌ی علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی بالینی و کارورزی بالینی می‌باشد، که در زیر به توضیح مختصر هر کدام خواهیم پرداخت.

 

دوره‌ی علوم پایه: این دوره شامل 5 نیم سال تحصیلی است که بعد از گذراندن این مرحله، دانشجو اجازه‌ی ورود به دوره‌ی فیزیوپاتولوژی را کسب می‌کند. برای ورود به مرحله‌ی بعد لازم است دانشجویان در امتحانی که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در تمام دانشگاههای علوم پزشکی برگزار  می‌کند، نمره‌ی قبولی را کسب کنند.

 

دوره‌ی فیزیوپاتولوژی: این دوره در دو نیم فصل تحصیلی و در 31 واحد درسی خلاصه می‌شود که حداقل معدل کسب شده توسط دانشجو نباید کمتر از 12 باشد. دانشجویانی که همه‌ی واحدها را با موفقیت پشت سر بگذارند، به دوره‌ی کارآموزی بالینی راه می‌یابند.

 

دوره‌ی کارآموزی بالینی: در این مرحله است که آموخته‌های قبلی دانشجویان، با یافته‌های بالینی از بیماران بستری در بیمارستان‌ها تطبیق داده می‌شود. این دوره شامل 97 واحد درسی است که عمدتاً مسایل اصلی پزشکی شامل: 1ـ جراحی 2ـ داخلی 3ـ زنان 4ـ اطفال، آموزش داده می‌شوند. در این دوره، نمره‌ی قبولی 12 می‌باشد و معدل کل دوره نباید کمتر از 14 باشد. در پایان این دوره، دانشجویان قبل از ورود به دوره‌ی کارورزی، در امتحانی به نام امتحان جامع کارورزی شرکت می‌کنند تا پس از کسب نمره‌ی قبولی وارد مرحله‌ی بعد شوند.

 

دوره‌ی کارورزی بالینی: این دوره که به انترنی نیز معروف است، شامل 64 واحد درسی می‌باشد و 18 ماه به طول می‌انجامد. در این دوره، دانشجویان، معاینه‌ی بیماران و تشخیص و اقدامات درمانی را به طور عملی انجام خواهند داد. البته در پایان این دوره، دانشجو باید پایان‌نامه را که 6 واحد درسی است، آغاز نماید.

 

چشم‌انداز شغلی: برخلاف تصور عموم که گمان می‌کنند بسیاری از پزشکان بی‌کار هستند و این بی‌کاری را مرتبط با اشباع این رشته می‌دانند، بسیاری از روستاها با داشتن یک خانه بهداشت که در آن یک بهورز یا بهیار مشغول انجام خدمت هستند، از داشتن یک پزشک عمومی محروم هستند. البته تعداد پزشکانی که مایل به خدمت در این مناطق هستند، بسیار محدود می‌باشند. به هر حال با شروع طرح پزشک خانواده در سال‌های اخیر و افزایش حقوق پزشکان و با توجه به نیاز مناطق محروم، آینده شغلی خوبی برای پزشکان جوان پیش‌بینی می‌شود ضمن اینکه ادامه‌ی تحصیل و گذراندن دوره تخصص، می‌تواند آینده‌ی روشن‌تری را برای این عزیزان فراهم سازد.

 

برخی از واحدهای درسی علوم پایه: بیوشیمی، تشریح، تغذیه، ژنتیک، انگل‌شناسی، روان‌شناسی، جنین شناسی

 

برخی از واحدهای درسی فیزیوپاتولوژی: دوره‌های فیزیوپاتولوژی ارگان‌ها، آسیب‌شناسی اختصاصی، فارماکولوژی

 

برخی از واحدهای درسی کارآموزی بالینی: پزشکی قانونی، بیماری‌های عفونی، بیماری‌های کودکان، بیماری‌های اعصاب

 

برخی از واحدهای درسی کارورزی بالینی: کارورزی بخش پوست، داخلی، اورژانس، سوانح و سوختگی و...

ادامه و دانلود...